Müslümanlar ve İslam (1): Büyüme hızı ve nüfus

Müslümanlar ve İslam (1): Büyüme hızı ve nüfus

PEW araştırma merkezinin çalışması, Müslümanlar hakkında önemli anahtar bulgular sunuyor.

ABD'li araştırma şirketi PEW, 2070 yılına kadar İslam'ın dünyanın en büyük dini olabileceğini açıkladı.

PEW'in dünya dinlerinin geleceği adlı yeni çalışmasında, mevcut eğilimin devam etmesi halinde 2070 yılında İslam dininin Hristiyanlığı geçeceğini ve dünyanın en yaygın dini olacağı belirtildi.

Araştırmada, dünyadaki Müslüman sayısının 1.6 milyar olduğu, buna karşılık 2.17 milyar Hristiyanın yaşadığı ifade edildi. Yapılan nüfus tahmin modellemelerine göre bu sayılar 2050'ye gelindiğinde sırasıyla 2.76 milyar ve 2.92 milyar olacak.

ABD’de ne kadar Müslüman var?

2015 yılı tahminlerine göre ABD’de 3.3 milyon Müslüman var ki bu da genel nüfusun %1’ine tekabül ediyor. 2011 tarihli bir araştırmaya göre Müslümanların %63’ü göçmen.  

2050 tahminlerine göre ABD’deki Müslüman nüfusu %2,1’i geçerek, en kalabalık ikinci dini grup ünvanını Yahudilerden alacak. (Dini olmayanlar bu sıralamada yer almamıştır.)

2012 yılına ait bir çalışmaya göre geçici iskan ve çalışma izni anlamına gelen “Green Card” alanların içerisindeki Müslüman oranı 1992 yılındaki %5’lik orandan %10 seviyesine sıçrayarak 100 bin seviyesini aşmıştı.

Global Müslüman nüfusu neden büyüyor?

Bunun iki ana sebebi var. Birincisi; basit ifade ile daha çok çocuk sahibi olmaları. Müslüman kadınların sahip oldukları çocuk ortalaması 3,1. Tüm dünya kadınlarının (Müslümanlar hariç) ortalaması ise 2,3.  

Müslümanlar tüm büyük dini gruplar içerisinde en genç nüfusa sahip. 2010 yılı araştırmalarına göre yaş ortalaması 23. Bu Müslüman olmayanlardan ortalamada 7 yaş genç oldukları anlamına geliyor. 

Öte yandan genel nüfusa etki etmese de, Kuzey Amerika ve Avrupa’da göç nedeni ile de nüfusları artmakta.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.