Saydnaya Hapishanesi: Esed'in işkence merkezi

Saydnaya Hapishanesi: Esed'in işkence merkezi

Suriye'den de öte tüm dünyanın en kötü şöhretli hapishanelerinden birisi olan Sednaya'dan sağ çıkmayı başarabilen mahkumlar Sednaya'yı anlattı.

Suriye'de Baas rejimi, ülkeyi yönetmeye başladığı yıllardan bugüne dek uzanan bir işkence geçmişine sahip. Ülkede bilinen ve kötü şöhretiyle meşhur olan hapishanelerin yanısıra birçok gizli hapishane de bulunuyor.

Söz konusu hapishaneler nedeniyle Esed rejimi birçok insan hakları ihlali ile anılıyor. Bu hapishanelerde, çoğu hakkında herhangi bir suçlama ve yargılama bulunmadan tutulan Suriyelilere işkence, tecavüz, katliam gibi insanlık dışı muamelelerde bulunuluyor.

Suriye'de kötü şöhreti tüm dünyaya yayılmış hapishanelerin belki de birincisi Sednaya. Başkent Şam'ın yaklaşık 30 km kuzeyindeki hapishane, dünya üzerinde insanlık onurunun düşürüldüğü en aşağı noktalardan birisi konumunda.

İçinden ve dışından neredeyse hiç görüntüsü olmayan hapishane, sağ kurtulmayı başaran mahkumların ifadeleriyle sanal ortamda yeniden canlandırılmış.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum