Süleyman er Racihi

Süleyman er Racihi

Servetinin yarısından fazlasını yardım kurumlarına bağışlayan Suudi iş adamı, dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes'in kapağında yer almıştı. 

2011 yılında 7,7 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 120. kişisi olarak gösterilen Süleyman er Racihi, 'İslami banka' projesi ve yardım faaliyetleri nedeniyle çok sayıda ödüle layık görüldü.

Er Racihi, 2010 yılında sahibi olduğu Al Rajhi Bank'ın yüzde 20 hissesini kendi adını taşıyan hayır kurumuna devretti. Er Racihi bu kararının ardından, geri kalan servetinin büyük bir kısmını da Afrika ve Arap Yarımadası'nda açlıkla mücadele ve eğitim organizasyonlarına bağışladı.

Servetinin yüzde 65'ini bağışladı 

Yaptığı bağışların ardından serveti 1,9 milyar dolara düşen El Racihi, dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes'in kapağında yer almıştı. 

Er Racihi, ​hala 1 milyar dolardan fazla değere sahip olan Körfez'deki en büyük kanatlı çiftliklerden Al Watania Tavukçuluk'u işletiyor.

Servetinin yaklaşık yüzde 65'ini hayır kurumlarına bağışlayan Er Racihi'nin, iş hayatı boyunca yaptığı toplam yardımın 20 milyar doları bulduğu ifade ediliyor.


Şu an birçok genç girişimci ondan bir şeyler öğreniyor ve onu örnek alıyor. Süleyman er Racihi, Suudi Arabistan’da yeni bir iş türü teşkil etmenin zor bir mesele olarak algılandığı bir zamanda kariyerine başlamış ve kendisini pazarda genç bir girişimci olarak bulmuştur. Kendisi şu an Al Rachi bankasının kurucusu ve dünyanın en zengin adamlarından sayılıyor.

Başarılı bir milyarder olmasının yanında yüksek motivasyonu ve adanmışlığı ile tanınıyor. Suudi iş adamı, hayatının bazı dönemlerinde ciddi mücadeleler vermiş ve büyük zorluklarla karşılaşmıştır. Süleyman Al Racihi iş hayatına merdivenin en alt basamağından başlamış ve şu anki konumuna gelmiştir. 

Süleyman er Racihi, çevresinde 'oldukça mütevazi bir adam' olarak tanınıyor. Yardım faaliyetlerinin yanı sıra, eğitimin Suudi Arabistan’da yayılması ve gelişmesi için girişimlerde bulunmuştur.


Racihi, evlilik gerçekleştirdiği dönemde masraflarını dükkânını satarak karşılamıştır. Sonrasında bir süre kardeşi Salih er Racihi için çalışmıştır. Yetmişli yıllarda, iş hayatında büyük dönüşümler yaşamış, abisinin yanından ayrılarak kendi döviz bürosunu açmıştır. Sonrasında bu döviz bürolarının sayısı Suudi Arabistan genelinde otuza kadar ulaşmıştır. Lübnan ve Mısır gibi diğer Arap ülkelerinde de döviz büroları açarak işini büyütmüştür.

Racihi, başarısının sırrını, "güçlüklerle kazandığı her bir kuruşu bir sonraki gün için saklamayı kendisine ilke edinmesi" olarak açıklamaktadır. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum