Bitcoin ile ev satışları başladı

Bitcoin ile ev satışları başladı

Londra’nın Notthing Hill bölgesindeki bu evi dijital para olarak adlandırılan Bitcoin ile satın almak mümkün.

Milyon dolarlık evin bitcoin ile satılması emlak sektöründe de bir ilki teşkil edecek.

Yazılımla elde edilen sanal para bitcoin, banka ve finans sistemini bypass geçerek kendi aralarında değer paylaşımı ve alışverişe imkan tanıyor.

London Wall adlı emlak firması Notthing Hill’deki bu evi 3 yıl önce yaklaşık 10 milyon sterline satın aldı.

Kimi emlak firmaları ev satışlarının artık blockchain teknolojisini kullanan bitcoin gibi sanal paralarla alımının mümkün hale getirilmesinden yana.

Ancak emlak firmalarına komisyon ödenmesi ve hükümete ödenen emlak vergisiyle ilgili hala önemli sıkıntılar mevcut.

“Sanal parada riskler söz konusu”

Öte yandan AA’ya konuşan KapitalFX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan ise organize bir piyasa bulunmaması ve arzını etkileyecek genel bir otorite olmaması nedeniyle sanal paralara güvenilemeyeceğini söyledi.

Erkan, sanal paraların yazılımlarla üretildiğini hatırlatarak, “Gerekli teknolojik sisteme sahip birisi bunları üretebilir.” dedi.

Sanal paraların potansiyel risklerine de değinen Erkan, Uluslararası Para Fonu ile AB Merkez Bankası’nın konuyla ilgili adımları olduğunu belirtti.

Erkan, “Sanal paralarda teknolojik altyapı kaynaklı riskler veya kara para aklama gibi tehlikeler söz konusu.” diye konuştu.

Türkiye’de foreks piyasalarının kısıtlanmasıyla alternatif piyasalara doğru bir yöneliş olduğuna dikkati çeken Erkan, ülkede hizmet veren bir sanal para borsası bulunmadığını fakat kırmızı çizgiler çekilerek borsa bünyesinde böyle bir marketin açılabileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.