Avrupa'nın yolsuzluk başkenti: Bulgaristan

Avrupa'nın yolsuzluk başkenti: Bulgaristan

Bulgaristan AB'de yolsuzluğun en çok yaşandığı ülke konumuna geldi.

Bulgaristan Avrupa Birliği'de yolsuzluğun en çok yaşandığı ülke konumunda bulunuyor. Bulgaristan'da yolsuzluk sorunları giderilemiyor.

Avrupa Birliği dönem başkanlığını ilk kez üstlenen Bulgaristan yolsuzlukla mücadele kapsamında geniş reformlar başlatabilecek. Euronews'in aktardığına göre Bulgaristan'ın eski başbakanı Simeon De Saxe-Coburg Balkan ülkelerinin acilen dış yardımlara ihtiyaç duyduğunu belirtti:

“Avrupa Birliği bize tavsiyelerde bulunabilir bunu yapmak için bütün imkanlar elinde bulunuyor. Bize yardım etmek için birçok ülkeden gelen savcılar vardı. Ancak bütün bunlar yasal ve normal bir süreç kapsamında yapılmalı."

Uluslararası Şeffaflık Örgütü yetkilisi Vanya Nusheva küçük yolsuzluklar konusunda ilerleme sağlandığını ancak büyük yolsuzlukların önemli ölçüde arttığını ifade etti:

"Düzgün bir şekilde reform yapılmalı ve kamu alanında reformlar sürdürülmeli. Yargı reformuna da büyük önem verilmeli. Özellikle bu konular üzerinde büyük çaba sarfedilmeli."

Avrupa Komisyonu Bulgaristan'ı Avrupa Birliği dönem başkanlığı boyunca destekleyeceğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.