Thomas Edwin Ricks

Thomas Edwin Ricks

Donald Trump ve olası savunma politikaları

Donald Trump ve olası savunma politikaları

İlk olarak, Savunma İstihbarat Ajansı’nın eski başkanı Korgeneral Michael Flynn’ın kariyerindeki sıra dışı değişime şaşırdım. Barack Obama yönetimi tarafından dışlanmış, bunaltılmıştı. Bu yıl Donald Trump ile kader birliği yaptı ve bir yandan da devlet büyükleri tarafından affedilmeyi bekledi.

Bugün geldiğimiz noktada, O ve Newt Gingrinch ulusal güvenliğin en etkili iki sesi olacağa benziyor. İç-savaştan günümüze böylesi bir geri dönüş yaşayan birini bilmiyorum. Onunlar 15 yıl kadar önce yaptığım bir sohbete binaen diyebilirim ki, Gingrich ulusal güvenlik konusunda söz sahibi olacak ancak “Obamacare” ismi verilen sağlık düzenlemelerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili daha fazla mesai harcayacak.   

İkinci olarak, Trump’ın “Obama’nın kafadarları” ve “ezikler” gibi hakaret içeren sözcüklerle horladığı generallerle çalışması da oldukça ilginç olacağa benziyor.

Şu senaryonun gerçekleşme olasılığına siz karar verin:

Trump: Bu bir emirdir!

General: Genel Kurmay Başkanımız bunun illegal bir emir olduğunu söylüyor!

Trump: Pekâlâ! Genel Kurmay Başkanını kovuyorum. Bana, işime takoz koymayacak aksine yardımcı olacak birini bulun!

Bu yazı toplam 2346 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Thomas Edwin Ricks Arşivi