Abdussamed Dagül

Abdussamed Dagül

Rusya'nın İdlib kozu

Rusya'nın İdlib kozu

Astana görüşmelerinin altıncısı Rusya, İran ve Türkiye arasında İdlib'te çatışmasızlık bölgesi oluşturulması konusunda sözlü anlaşmaya varılarak sonlandırılmıştı. Fakat Rusya bu anlaşmayı bozarak son 8 gün içerisinde İdlib ve kırsalına 1000'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu hava saldırıları neticesinde yüzlerce insan katledildi ve binlerce insan yaralandı ve yüzlerce aile evlerini terk ederek hayatlarını kurtarmak için Türkiye sınırına sığındı.

Suriye son 8 gün içerisinde vahşi bir katliama şahit oldu. Bu katliamı daha bir kaç hafta önce toplantılarda Suriye'ye huzur getirilmesi gerektiğini dile getiren Rusya gerçekleştirdi. 

"Teröristlere ait noktaları hedef alıyoruz" diyen Rusya'nın vurduğu noktalar ise hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri oldu. Rusya sivilleri hayatlarından bezdirdikten sonra ise Türkiye ile tekrar anlaşma masasına oturarak İdlib'te yeni bir ateşkes ilan etti.

Aynı zamanda Hama'da muhalifler rejim güçlerine karşı askeri bir operasyon düzenliyor. Rusya muhaliflere operasyonu durdurmaları için sivilleri bombalama taktiğini kullanarak baskı uyguluyor. Yeni bir ateşkes ilan ederek muhaliflerin Hama operasyonunu durdurma amacı güden Rusya, muhaliflerin operasyona devam etmesi halinde tekrar sivil yerleşim yerlerine bomba yağdırıp ve akabinde "Bakın biz savaşın bitmesini istiyoruz, ama bu teröristler istemiyor." düşüncesini sivillere empoze etmeye çalışıyor.

Rusya'nın sivilleri katlettiğini,  hastaneleri, okulları ve fırınları vahşice bombaladığını görüp bu katliama göz yuman ve ağzını açmayan medya organları, STK'lar ve iktidar yanlıları acaba bu duruma olan umursamazlıklarını kendi vicdanlarına nasıl izah edecek?

Bu yazı toplam 3080 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Abdussamed Dagül Arşivi