Ağız yıkama suyu diyabet riskini artırıyor

Ağız yıkama suyu diyabet riskini artırıyor

Yeni bir çalışma ağız yıkama sularında bulunan anti-bakteriyellerin tehlikesini ortaya koydu.

Yeni bir çalışma ağız yıkama sularında bulunan anti-bakteriyel içeriğin ağızda bulunup obezite ve diyabeti önleyen bir takım iyi bakterileri öldürdüğünü ortaya koyuyor.

ABD’li araştırmacılar günde iki kez ağız yıkama suyu kullanan bireylerin, bu ürünü günde bir kez kullanan veya hiç kullanmayanlara oranla tip2 diyabete yakalanma riskinin %50 oranında yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

Araştırmanın başında yer alan Profesör Joshipura, piyasadaki neredeyse bütün ağız yıkama ürünlerinin içerisinde yer alan anti-bakteriyel maddenin seçici olmadığını ve bu nedenle de insan sağlığına iyi katkısı bulunan bakterileri de öldürdüğünü kaydetti.

Bu yılın başında, akademik içerikli “Periodontal Araştırmalar” isimli dergide yayınlanan başka bir makalenin verileri de ağızdaki bazı bakterilerin obezite ve diyabete karşı koruma sağladığını ortaya koymuştu.

Uzmanlar piyasada yer alan birçok endüstriyel tıbbi ürünün ve gıda maddesinin de birbirlerine etkileri hakkında hiçbir çalışma yapılmadığı ve olası olumsuz kimyasal reaksiyonların uzun vadede ne gibi olumsuzluklara sebep olacaklarını tahmin etmenin bile oldukça güç olduğunu belirtiyorlar.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.