İnsanlık Süper Ay’a şahitlik edecek

İnsanlık Süper Ay’a şahitlik edecek

Ay, pazartesi günü 1948 yılından bu yana Dünya’ya ilk kez bu kadar çok yaklaşacak.

14 Kasım pazartesi günü -bugün-, iki özel olaya tanıklık edeceğiz: Ay, Dünya’ya 1948 yılından bu yana ilk kez bu kadar çok yaklaşacak ve aynı zamanda dolunay olacak. Böylece insanlık 68 yıl sonra bir kez daha Süper Ay’a şahit olacak. Ay -tabii ki bulutların gökyüzünü kapatmadığı yerlerde- inanılmaz derecede büyük ve açık renkli görünecek.

Küçük "Süper Ay”lar, yani Ay’ın Dünya’ya yaklaşması ender görünen bir olay değil ve 14 ayda bir yaşanıyor. Ancak bu kadar yakınlaşma onlarca yıl sonra ilk kez gerçekleşecek. Bir sonraki tarih ise 2034.

NASA’nın tahminlerine göre, Ay, Dünya'dan 356 bin 509 kilometre uzaklıkta olacak. Yani 14 Kasım’da normal mesafeden 27 bin 891 kilometre daha yakında bulunacak.

Daha büyük, daha açık, daha iyi

Gökyüzünün izin verdiği yerlerde şanslı olanlar Ay’ı olağandan yüzde 14 daha büyük görecek. Ve belki daha da açık renkli. Bu sadece iki gökcisminin yakınlığıyla ilgili değil. Ay ve Dünya yılın bu döneminde aynı zamanda Güneş’e de olağandan daha yakın konumda yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.