Sosyal medya mağduru işçiye hediye yağdı

Sosyal medya mağduru işçiye hediye yağdı

Fiziksel görünüşünüz veya sosyal sınıfınız, fotoğrafınızın sosyal medyada yayılarak dalga konusu edilmesi için yeterli bir sebep.

Suudi  Arabistan'da yaşayan Bangladeşli bir temizlik görevlisi, bir kuyumcunun vitrinine bakarken çekilen fotoğrafıyla alay edilmesi ve fotoğrafın internette yayılması sonucu Suudi vatandaşlar tarafından hediye yağmuruna tutuldu.

El Arabiya'ya konuşan, başkent Riyad'daki kuyumcunun sahibi Abdullah El Kahtani, hediye vermek için temizlik görevlisini bulmayı başardığını söyledi.

Temizlik görevlisinin, aylık 187 dolar (700 Suudi riyali) maaş alan Nuzrul Abdulkerim olduğu ifade edildi.

Kahtani, miktarını belirtmeksizin "Nuzrul'a daha fazla para gönderildiğini" söyledi. Paranın yanı sıra temizlik görevlisine bal ve pirinç dolu paketler, kendi ülkesine gidiş-dönüş biletleri ve biri iPhone 7 diğeri ise Samsung Galaxy olmak üzere iki telefon da gönderildi.

"Sadece çöplüğe bakmayı hakediyor"

Hikaye bir sosyal medya kullanıcısının, temizlik görevlisinin kuyumcu vitrinine baktığı ana ait fotoğrafı paylaşması ve "bu adam yalnızca çöplüğe bakmayı hak ediyor" yorumunu yapmasıyla başlamıştı.

Suudi Arabistanlı kullanıcılar sosyal medya uygulaması Twitter'da temizlik görevlisine daha fazla hediye göndereceklerini söylediler. Bir kullanıcı 2000 Suudi riyali değerinde (533 dolar) bir hediye vereceğini ifade etti.

Abdulkerim, kendisine gönderilen hediyelerden dolayı şükran duyduğunu söyledi.

Kahtani, Abdulkerim'den övgüyle bahsetti. Çok çalışkan olduğunu ve bilhassa sokak kedilerine merhamet göstererek onlara baktığını belirtti.

Temizlik görevlisine altın takı setleri de hediye ediliyor. Abdulkerim'in aldığı hediyelerle fotoğrafı da çekildi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.