Vazgeçilmez bir tutku: Kuş avcılığı

Vazgeçilmez bir tutku: Kuş avcılığı

Bölgede eğitilen avcı kuşların fiyatlarının 20 bin dolara kadar çıktığı belirtiliyor. 

Kuru ve taşlık arazisiyle dikkat çeken Suriye'nin Badiye (İdlib ve Hama illerinin sınırı) bölgesi bazı insanlar için av mekanına dönüşmüş durumda. 

Bölgede eğitilen avcı kuşların fiyatlarının 20 bin dolara kadar çıktığı belirtiliyor. 

 

Her sene Eylül-Kasım ayları arasında göçmen kuşlar yola koyulurlar. Bu avcı kuşlar için de sezonun açılması demektir. 

İba Haber Ajansı'nın aktardığına göre avcı kuşlar için iki ayrı meşhur av yöntemi kullanılır. Birinci yönteme En Nakil ismi verilmiştir. Bu yöntemde eğitilmiş kuşların ayaklarına tüy veya yaban faresi ile birlikte bir ağ bağlanır. Son avcı uçmaya başlar ve diğer kuşların tuzağına düşmesi için çabalar. Avcı ise dürbünü ile gelişmeleri takip eder. 

İkinci av yönteminin ismi ise avcılar tarafından En Nevce olarak isimlendirilmiş. Bu yöntemde yere tuzak kurulur ve toprak ile keşfedilmemesi için örtülür. Avcı kuş uzunluğu yaklaşık 25 metreyi bulan bir ip ile bağlanır ve uçurulur. Avcılar ise tuzağın yakınına içerisinde oturmak için bir çadır kurarlar ve avın tuzağa düşmesi için saatlerce süren uzun bir bekleyiş sergilerler. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.