Vampir cinayetleri Birleşmiş Milletleri korkuttu

Vampir cinayetleri Birleşmiş Milletleri korkuttu

Afrika ülkesi Malavi'de yerel halk vampir olduklarına inandığı kişilere saldırıyor.

Birleşmiş Milletler Örgütü, son dönemde vampir oldukları kuşkusuyla birçok kişinin öldürülmesi üzerine Malawi’deki personelini geri çekme kararı aldı.

Afrika’nın güneydoğusunda yer alan Malawi, dünyanın en yoksul ve eğitim seviyesi en düşük ülkelerinden biri. Bu Afrika ülkesinde insanlar bugün hala cadı ve vampir hikayelerine inanıyor.

Yerel halk, son bir ayda en az 5 kişiye vampir olduğu ve büyü yapmak için insan kanı içtiği şüphesiyle güruh halinde saldırarak linç etti.

Halkın kendi kanunlarını uyguladığını belirten polis yetkililerinin konuyla ilgili etkisiz kalması üzerine Birleşmiş Milletler Örgütü can sağlığı tehlikede olan çalışanlarını ülkeden çekme kararı aldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Departmanı konuyla ilgili yayınladığı son raporunda Mulanje ve Phalombe bölgelerinin “vampirlerin varlığı ve kan emiciler ile ilgili hikayelerden ağır şekilde etkilendiğini” belirtti.

Vampir avına çıkan linç güruhu tüm ülkede dehşet saçıyor. Yolları kapatan güruh, özellikle albinizm hastalarına saldırıyor.

Ülkede en son 2002 yılında yine vampir hikayeleriyle bağlantılı şiddet olayları yaşanmıştı.

Kaynak: Euronews

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.