IŞİD, ABD'nin İnsansız Hava Aracını Düşürdü

IŞİD, ABD'nin İnsansız Hava Aracını Düşürdü

Amerikan Ordusu'na ait MQ-9 tipi pilotsuz uçak, Suriye'nin kuzeyindeki Tabka yakınlarında açılan ateşle düşürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri'nden yapılan iddiasına göre, MQ-9 tipi uçak düşman ateşiyle düşürülmedi ve düştükten sonra enkazı IŞİD tarafından alınmadı.  Ancak açıklamada, "MQ-9 koalisyon uçakları tarafından yere indirildi ve şu an düşman elinde değil" ifadeleri kullanıldı. 

ABD'nin İncirlik ve Körfez'den kalkan uçakları sık sık Irak ve Suriye'de hava saldırıları düzenlerken Amerikan Ordusu Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya bağlı YPG güçleriyle birlikte hareket ediyor. Yerel kaynaklar uçağın Menbiç bölgesinde IŞİD'e karşı devam eden YPG / SDG operasyonuna destek verirken düşmüş olabileceğini belirtiyorlar.

IŞİD UÇAĞIN FOTOĞRAFLARINI YAYINLADI

Öte yandan uçağın düştüğü bölgeyi kontrol altında bulunduran IŞİD güçleri ise uçağın IŞİD'in Tabka Havaalanı üzerinde vurulduğu duyururken örgüte yakın Amak Haber Ajansı da uçağın enkazından görüntüler paylaştı.

İşte ABD'nin 'Düşmanın eline geçmedi' açıklamasını yaptığı MQ - 9 tipi uçağın IŞİD üyelerinin elinde görüldüğü o fotoğraflar:

CmorCBKUMAAaZPS

Cmoq7RnUMAAy2P8

Enkaz üzerinde oluşan deliklerden, aracın açılan ateş ile düşürüldüğü anlaşılıyor:

Cmoq5i6UkAAT9qc

Cmoq4GDUEAEalET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.