Taliban'dan hükümet güçlerine bomba yüklü kamyon saldırısı: Çatışmalar sürüyor

Taliban'dan hükümet güçlerine bomba yüklü kamyon saldırısı: Çatışmalar sürüyor

Taliban'ın ülkenin doğusundaki Paktiya ilinde düzenlediği saldırının halen devam ettiği bildiriliyor.

Taliban'ın ülkenin doğusundaki Paktiya ilinde düzenlediği saldırının halen devam ettiği bildiriliyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın doğusundaki Paktiya ili merkezi Gardiz ilçesinde Kabil hükümeti güçlerine ait emniyet merkezine bomba yüklü kamyon ile saldırı düzenlendi.

Bomba yüklü aracın polis merkezine girdikten sonra infilak etmesinden sonra kaç kişi oldukları henüz tespit edilemeyen Taliban savaşçılarının emniyet merkezine sızdığını ifade eden kaynaklar, merkezdeki çatışmaların an itibariyle devam ettiği bilgisini aktarıyor.

Paktiya il merkezi Gardiz'in konumu:

 

Saldırı sabah saatlerinde başladı

Paktiya ilindeki en büyük askeri merkeze yönelik düzenlenen saldırının Afganistan saatiyle sabah saah 9:00 sularında başladığı ifade ediliyor.

Taliban saldırıyı üstlendi

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid saldırıdan kısa bir süre sonra sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlendi. Yapılan açıklamada saldırıda bomba yüklü büyük bir aracın kullanıldığı ifade edilirken, patlama sonrası askeri merkeze Taliban savaşçılarının sızdığı belirtiliyor.

Bölgedeki en büyük askeri üs

Taliban'ın bomba yüklü araç ve sızma saldırısı düzenlediği Gardiz ilçesindeki askeri merkez, Paktiya ilinde Kabil hükümeti güçlerinin konuşlu olduğu en büyük askeri üslerden biri olarak gösteriliyor.

Paktiya ili emniyet müdürü saldırıda ölenler arasında

Afganistan yerel medya kaynakları Taliban'ın düzenlediği saldırıda hükümet güçlerinden onlarca kişinin öldüğünü ifade ederken, ölenler arasında Paktiya ili emniyet müdürünün de olduğu belirtiliyor.


Saldırıda ölen Paktiya ili Emniyet Müdürü Turyalay Abdyani

Olay yerinden ilk görüntüler

Sabah saatlerinde düzenlenen saldırının ardından yerel medya kaynakları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından bölgede meydana gelen patlamaya ait görüntüler servis edildi.

O görüntülerden bazıları:



Ölü ve yaralı sayısıyla ilgili net bir rakam yok

Taliban tarafından Kabil hükümeti güçlerinin merkezine düzenlenen saldırıda ölü ve yaralı sayısı ile ilgili net bir raka açıklanmazken, askeri merkezde hükümet güçlerinden yüzlerce kişinin görev yaptığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.