BAE bedel ödüyor: Yemen'de Apache helikopter düştü

BAE bedel ödüyor: Yemen'de Apache helikopter düştü

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Apache tipi savaş helikopterinin Yemen'de düşmesi sonucu iki pilot da öldü.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait Apache tipi savaş helikopterinin Yemen'de düşmesi sonucu iki pilot da öldü. Son dönemde İsrail yanlısı politikaları ile dikkat çeken ve askeri varlığını sahaya süren BAE'nin kayıpları katlanarak artıyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, BAE'ye ait Apache tipi savaş helikopteri Yemen'in kuzeyinde düştüğü ifade edildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon bünyesinde ülkenin kuzeyindeki Saada ilinde görev yapmakta olan saldırı helikopterinin teknik bir arıza sonucu düşmüş olabileceği değerlendiriliyor.

Saada ili konumu:

İki pilot da hayatını kaybetti

Savaş helikopterinin pilotları Binbaşı Said Seyf El Mismari ve Üsteğmen Yahya Muhammed El Meraşide hayatını kaybetti. 

Görev sırasında düştü

BAE resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada savaş helikopterinin bölgede düzenlenen bir operasyon sırasında düştüğü belirtilirken olayın bir teknik arızadan kaynaklandığı belirtildi.

Bir haftada 2 savaş uçağı düştü

Geçtiğimiz 13 Eylül tarihinde Suudi Arabistan'a ait bir savaş uçağı Yemen'in Ebyen ilinde düşmüş, bu uçakla birlikte aynı hafta içinde Yemen'de Suudi Arabistan'a ait düşen savaş uçağı sayısı ikiye yükselmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'de hava saldırıları düzenlemeye başladığı 2015 yılından bu yana kayıt altına alınabilmiş düşen savaş uçağı sayısı 13

Arap koalisyonunun hedefi

2015 yılından bu yana Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Yemen'de hava saldırıları düzenliyor. Genelde Husilerin kontrolündeki sivil yerleşim birimlerini hedef alan hava saldırılarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Arap koalisyonu tarafından Yemen'de gerçekleştirilen ve çok ksayıda sivilin yaşamını yitirmesine sebep olan hava saldırıları halen devam ederken, saldırılarda yaşanan sivil kayıpları dünya kamuoyunun gündemine gelebilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.