"Suudi Arabistan Katar'da rejim değişikliği yapmak istedi"

"Suudi Arabistan Katar'da rejim değişikliği yapmak istedi"

Katar Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan'ın Katar'da rejim değişikliği yapmaya çalıştığını söyledi.

Katar, dört aydır süren ambargo boyunca, Suudi Arabistan'ı ülkedeki rejimi değiştirmek için toplum mühendisliği yapmakla suçladı.

Salı günü CNBC'ye konuşan Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman el Sani, Riyad'ın Katar yönetimini istikrarsızlaştırmaya çalıştığını ifade etti.

Katarlı Bakan, "Suudi hükümeti yetkililerinin rejim değişikliği hakkında konuştuğunu görüyoruz. Katar'daki bağlantılı kabileler üzerinde baskı oluşturmak amacıyla karanlık kabileler çağını geri getirdiklerini ve bunları organize ettiklerini görüyoruz" dedi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri 5 Haziran'da 'terörizme destek verdiği" gerekçesiyle Katar'la diplomatik ve ticari ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

'Amaç terörizme engel olmak değil'

Katar Dışişleri Bakanı, ambargonun amacının terörizmi engellemek değil saygısızlık ve kabadayılık yapmak olduğunu söyledi.

Ülkeye yönelik ambargonun IŞİD ile mücadeleye zarar verdiğini ifade eden el Sani, "Onların, aynı şekilde ülkemdeki olayları tahrik ederek rejimi değiştirmeye çalışmalarının terörizme destek veya nefret söylemiyle bir ilgisi yoktur" dedi.

Katar, 11 bin askerin konuşlu olduğu bölgedeki en büyük ABD üssüne ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.