New York hahamı engelli çocukların 5 milyon dolarını çaldı

New York hahamı engelli çocukların 5 milyon dolarını çaldı

New York'ta bir haham, engelli anaokul öğrencilerine yönelik yapılan 5 milyon dolarlık fonu çalmaktan tutuklandı.

New York'ta Samuel Hiller adındaki bir haham, engelli öğrencilere yapılan 5 milyon dolarlık fon yardımını çalmaktan dolayı tutuklandı.

Queens Bölge Savcısı Richard A. Brown ve Eyalet Muhasebe Sorumlusu Thomas P. DiNapoli, haham için hapis cezasına hükmetti. Haham 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası alacak.

Savcılar, New York hahamı Hiller'in kendi adına olan işletmelere para aktardığını ve ailesi dahil kişisel harcamaları üzerinden bu fonları kullanıldığının tespit edildiğini duyurdu.

Samuel Hiller'in zimmetine geçirdiği paraları ödemediği taktirde, hapis cezasının 6 ay süre kadar uzatılacağı belirtiliyor. Mahkeme, hırsız haham için sadece 6 ay süre verdi. Bu süre zarfında yardım fonundan alınan 5 milyon doların taksitle iade edilmesi gerekiyor.

2005 ile 2012 yılları arasında gerçekleştirilen yardım fonlarını üsulsuz bir şekilde zimmetine geçirme suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: Haber Tüneli

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.