İsam Zahreddin'in ölümündeki soru işaretleri: IŞİD saldırısı mı rejim infazı mı?

İsam Zahreddin'in ölümündeki soru işaretleri: IŞİD saldırısı mı rejim infazı mı?

Dün Deyr ez Zor kırsalında öldüğü açıklanan rejim generali İsam Zahreddin'in ölümü ile ilgili farklı bilgiler ortaya atılıyor.

Geçtiğimiz gün Deyr ez Zor kenti kırsalındaki bir bölgede IŞİD tarafından yola yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu feci şekilde ölen Esed rejiminin sadık generallerinden İsam Zahreddin'in ölümü ile ilgili ortaya yeni iddialar atılıyor.

Zahreddin'in ölüm haberinin sosyal medya hesapları üzerinden hızlı bir şekilde yayılmasından sonra rejime bağlı ajanslar ve haber kaynakları bilgiyi doğrulamıştı.

"IŞİD tarafından öldürülmedi"

Bölgeden yerel haber aktarımı yapan "Fırat Post" haber ajansı tarafından gündeme getirilen iddiaya göre, Beşar Esed'in sadık generallerinden olan İsam Zahreddin IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirtilen el yapımı paylayıcı saldırısında ölmedi.

Yerel kaynağının bölgedeki askeri hastane kayıtlarına dayandırdığı haberine göre, İsam Zahreddin boyun bölgesine aldığı bir keskin nişancı ateşi sonrasında yaralı olarak hastaneye kaldırılıyor.

Zahreddin ihanete mi uğradı?

Yaralanmasının ardından acil bir şekilde müdahale edilip hastaneye kaldırılan Zahreddin'in yolda öldüğü belirtilirken,Zahreddin'e rejim güçlerinin konuşlu bulunduğu bölgeden ateş edildiğine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Zahreddin'in "Kaplan Timi" olarak bilinen grubun generallerinden olduğu biliniyor. Rejim güçlerinin kendi arasındaki bir iç hesaplaşma sebebiyle infaz edilmiş olabileceği düşünülen Zahreddin rejimin son dönemdeki en büyük kaybı olarak nitelendiriliyor.

Mültecileri tehdit etmişti

"Dürzi İsam" olarak da bilinen İsam Zahreddin, eylül ayında Deyr ez Zor kentine yönelik IŞİD kuşatmasının kırılmasının ardından kent merkezinde bulunan hava üssünde yaptığı bir konuşmada savaş sebebiyle Suriye'yi terk eden mültecileri tehdit etmiş, yaptığı konuşmada, "Kim Suriye'den başka ülkelere kaçtıysa, rica ediyoruz geri dönmesin. Çünkü devlet sizi affetse biz sizi affetmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.