"Müslüman oğlumuzu PKK'nın Guantanamosu'ndan kurtarın"

"Müslüman oğlumuzu PKK'nın Guantanamosu'ndan kurtarın"

İslam dinini seçen ve Suriye'ye giden Jack'in anne ve babası, oğullarının PKK'nın elinden kurtarılmasını talep ediyor.

Oxfordlu İngiliz Jack Letts'in anne ve babası, Suriye'de PKK tarafından beş aydır hapsedilen oğullarının serbest kalması için taleplerini sıklaştırıyor.

Müslüman olduktan sonra dini ve insani iç güdülerle, yardım faaliyetlerinde bulunmak için Suriye'ye giden 21 yaşındaki Jack, IŞİD'in kontrol ettiği bölgeden çıkmak isterken PKK tarafından alıkonuldu.

Jack, IŞİD ile bağlantılı olduğu söylemlerini reddetti ve mecbur kaldığı için IŞİD bölgesinde kaldığını ifade etti. Jack Letts, anne ve babasına gönderdiği son mektubunda "herkesin kendisini unuttuğunu" ve "akıl sağlığını yitirmeye başladığını" belirtmişti. Aile, 8 Temmuz'dan beri oğulları ile iletişim kuramadıklarını, son mektubunda 'doğru düzgün yiyecek temin edilmediğini ve son iki ayını hürede tecrit halinde tutulduğunu ' belirttiğini aktardı. 

Jack'in anne ve babası

İmza kampanyası

Jack'in ebeveyni, oğullarının PKK'nın elinden serbest bırakılması için bir imza kampanyası başlattı. Söz konusu kampanya için şu ifadeler kullanıldı: "Oğlumuz, Jack Letts, Rojava'da (PKK kontrolündeki bölge), Kuzey Suriye'de Guantanamo tarzı bir kara bölge*de beş ayı aşkın süredir tutuluyor ve 8 Temmuz'dan bu yana dış dünyayla bağlantısı yok. Saklanarak IŞİD'e karşı çalıştığı iki yılın ardından IŞİD kontrolündeki bölgeden kaçarken kendisini durduran Kürt yetkililer tarafından tutuklandı. Jack'e 2017 yılının Mayıs ayında Kürt yetkililerin onu İngiltere'ye teslim etmek istediği söylendi. Ancak İngiliz hükümeti, Jack'in tutulduğu Rojava'da, Kuzey Suriye'de konsolosluk varlıkları bulunmadığı ve  'Suriye'ye tüm seyahatlera karşı (olumsuz) tavsiyede bulundukları' için Jack'in serbest bırakılmasını sağlamaya yardım edemeyeceklerini söylemekte. İngiliz hükümeti bilmekte ki medya tarafından sürüklenen kamuoyu, Suriye'ye giden herkesin terörist olduğu fikrini teşvik etmekte ve inanıyor ki Jack'i tutuklu halde tutarak kamunun desteğini alacak. Jack hiçbir zaman şiddete dahil olmadı ve İngiliz polisi bize onun yanlış bir şey yaptığına dair bir kanıt olmadığını söyledi. Lütfen onlara İngiliz halkının adalet ve insan hakları hakkında duyarlı olduğunu gösterin. Jack ile son iletişimimizde bize artık hücresinden dışarı çıkmasına izin verilmediğini, doğru düzgün yiyecek temin edilmediğini ve son iki ayını hürede tecrit halinde tutulduğunu söyledi. Bize, ona ne olacağına dair hiçbir ipucu verilmiyor. 8 Temmuz'dan bu yana, hala hayatta olduğuna dair hiçbir doğrulama alamadık."

*Kara bölgeler, CIA'in gizli hapishanelerine verilen isim.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.