Bağımsızlık gelmedi, özerklik de elden gidebilir!

Bağımsızlık gelmedi, özerklik de elden gidebilir!

İspanya hükümeti, ülke tarihinde ilk kez bir bölgenin özerkliğini askıya almaya hazırlanıyor.

Katalonya’daki bağımsızlık referandumuyla başlayan siyasi krize çözüm olarak merkezin yerel yönetimi devralması gündemde.

İspanya Başbakanlık Ofisi, Katalonya'nın özerkliğini askıya alacak Anayasa'nın 155. maddesini devreye sokacaklarını duyurdu.

Podemos lideri Pablo Iglesias ise hükümetin müdahalesinin bağımsızlık yanlılarını caydırmayacağını ifade etti: “155. Maddenin devreye girmesi bizi karmaşanın ortasına sürükler. Bunun çözüme aykırı bir adım olacağını düşünüyoruz. Çözüm diyolagla elde edilmeli ve iki tarafın rızası kazanılmalı. 155. Madde devreye girdi diye Katalanlar fikirlerini değiştirmeyecek.”

Katalonya’nın özerkliğinin askıya alınıp alınmayacağı cumartesi günü yapılacak oylamada belli olacak. Önerinin kabul edileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

İspanya’nın en fazla turist çeken özerk bölgesi Katalonya hem bağımsızlık yanlısı gösterilere, hem de iki bağımsızlık yanlısı liderin tutuklanmasının ardından başlayan grevlere ev sahipliği yapıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.