"Bağdat Hükümeti PKK'lılara Maaş Ödüyor"

"Bağdat Hükümeti PKK'lılara Maaş Ödüyor"

PKK üyeleri “IŞİD'le savaşmaya hazırız, Irak ordusu bizi istiyor ama peşmerge istemiyor” derken Mahmur oldukça ilginç bir şekilde diken üstünde.

Irak'ta Saddam Hüseyin'in kuzeyin kontrolünü kaybettiği dönemden beri Mahmur'da bulunan PKK üyelerinin IŞİD'e karşı savaşmak için Mahmur'da hazır olduğunu kaydeden Hürriyet'te gazetecilik yapan Tolga Tanış, Irak Ordusu'nun PKK ile ortak hareket ettiğini ancak ilginç bir şekilde Barzani'ye bağlı Peşmerge güçlerinin PKK üyelerini istemediğini aktarıyor. Tanış'a göre PKK üyeleri “IŞİD'le savaşmaya hazırız, Irak ordusu bizi istiyor ama peşmerge istemiyor” derken Mahmur oldukça ilginç bir şekilde diken üstünde.

Mahmur'un IŞİD'e karşı savaşın sürdüğü cepheye giden kavşakta bulunduğunu kaydeden Tanış'a göre kasabada herkes kenti kontrol alanını oluşturmuş. Irak Ordusu'nun ayrı, Peşmerge güçlerinin ayrı 1980'li yıllarda bölgeye giden PKK yanlılarının ise ayrı bir kampı var.

Irak Ordusu'nun İran destekli Haşdi Şabi güçlerinin yardımına rağmen milim milim ilerleyebildiğini ifade eden Tanış'a göre ordu güçleri henüz Musul'a yaklaşma gayretinde.

AMERİKAN TOPÇUSU Şİİ MİLİSLERE DESTEK VERİYOR

Musul'a yönelik Bağdat hükümeti operasyonu ise Irak'ta 2003'ten beri ABD ile işbirliği içerisindeki Şiilere yönelik Amerikan ordusu desteğinin sembolü niteliğinde. Camp Swift'teki operasyon odasında saldırıyı taktik yönden idare eden Amerikan güçleri ayrıca bölgeye gelişmiş top bataryaları da kurdular. 

PEŞMERGE: KİMİN SAVAŞACAĞINA BİZ KARAR VERİRİZ

Mahmur'daki PKK sorumlusuna göre IŞİD bölgeye gelince Peşmerge kampı boşalttı. Ancak 400 PKK'lı IŞİD ile savaşmak istese de Barzani güçleri buna izin vermiyor. Tanış'ın aktarımına göre Barzani güçleri PKK üyelerinin kampın dışına çıkmasını istemiyor.

IRAK ORDUSU PKK ÜYELERİNE MAAŞ ÖDÜYOR

Türk yetkililer ve Barzani güçlerine göre Şengal'de bulunan PKK üyelerine Irak Ordusu maaş ödüyor ancak Iraklı yetkililer bu iddiaları yalanlıyorlar. Mahmur'da ve Şengal'de PKK üyelerinin rahatlığı ise maaş iddialarını doğrulamasa da işbirliği iddialarını kanıtlar nitelikte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.