"Orduya sızan Taliban savaşçısı 13 ABD askerini öldürdü"

"Orduya sızan Taliban savaşçısı 13 ABD askerini öldürdü"

Hükümet güçlerinin içine sızmış bir savaşçının gerçekleştirdiği saldırıda 13 ABD askerinin öldüğü duyuruldu.

Taliban, hükümet güçlerinin içine sızmış bir savaşçılarının gerçekleştirdiği saldırıda 13 ABD askerinin öldüğünü açıkladı.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Lagman vilayetinde hükümet güçlerinin içine sızmış bir Taliban savaşçısı tarafından ABD güçlerine yönelik saldırı gerçekleştirildi.

ABD güçlerinden 13 ölü

Sözcü tarafından yapılan açıklamada Lagman vilayetinin Kargayi bölgesindeki bir askeri merkezde düzenlenen saldırıda 13 ABD askerinin öldüğü diğer 2'sinin yaralandığı ifade edildi.

Lagman vilayeti konumu:

"Mücahit şehit oldu"

Sözcü Mücahid tarafından yapılan açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren Taliban savaşçısının diğer askerler tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi. Sözcü tarafından yapılan açıklamada, "saldırıyı gerçekleştiren mücahit diğer askerlerin açtığı ateşle şehadet mertebesine ulaşmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İçeriden saldırılar

Taliban, hükümet güçlerinin arasına daha önceden sızmış veya ordu içindeyken Taliban'ın fikirlerini benimsediği düşünülen kişiler sebebiyle ülkede yaygın olarak bu tür saldırılar gerçekleştiriyor.

En son geçtiğimiz Temmuz ayında Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Kunduz ilinde Kabil hükümeti güvenlik güçlerinin arasına sızmış bir Taliban mensubunun düzenlediği saldırıda 3 ABD askeri öldürüldüğü açıklanmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.