2. Dünya Savaşı'ndan sonra ilk: Japonya ulusal ordusuna kavuşuyor

2. Dünya Savaşı'ndan sonra ilk: Japonya ulusal ordusuna kavuşuyor

Japonya'da Başbakan Şinzo Abe, kendi çağrısıyla gidilen erken genel seçimlerde büyük başarı elde etti.

Başbakan Şinzo Abe'nin çağrısıyla gidilen erken genel seçimde, Abe liderliğindeki Liberal Demokratlar'ın (LDP) oluşturduğu koalisyonun parlamentoda çoğunluğu alacağı görülüyor.

Milyonlarca Japon'un seçimler sırasında ülkede etkisini sürdüren tayfunun günlük hayata olumsuz etkilerine rağmen oyunu kullandığı bildirildi.

Televizyon kanallarının açıkladığı sandık çıkış anketlerinin sonuçları, yaklaşık beş yıldır iktidarda olan Abe liderliğindeki koalisyonun, parlamentodaki 465 sandalyeden 311'ini kazandığını ortaya koyuyor.

Hedef anayasayı değiştirmek

Abe, özellikle Japonya'nın Ulusal Savunma Gücü'nü 2. Dünya Savaşı'nın ardından ilk kez ulusal daimi orduya dönüştürmeyi amaçlıyor.

Abe 'ülkeyi bekleyen krizlere karşı yeni bir vekaletnameye ihtiyacı olduğunu' söyleyerek, 25 Eylül'de erken seçim açıklaması yapmıştı.

Japonya'ya yönelen tehditlerin başında Kuzey Kore geliyor. Japonya'yı "suya batırma" tehdidinde bulunan Pyongyang, şu ana kadar Japonya'nın Hokkaido adası üzerinden iki balistik füze gönderdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.