Erdoğan ve Merkel Arasında 'İncirlik' Anlaşmazlığı

Erdoğan ve Merkel Arasında 'İncirlik' Anlaşmazlığı

Varşova’da bulunan Merkel ve Erdoğan yaptıkları görüşmede Alman politikacıların İncirlik Üssü'nü ziyaret hakkı konusunda bir uzlaşı sağlanamadığı kaydedildi.

'Soykırım' geriliminin ardından Erdoğan ve Merkel'den ilk görüşme. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varşova'da bir araya geldi. Merkel'in talebiyle gerçekleşen görüşmede Almanya-Türkiye ilişkilerinin yanı sıra göç, "terörle mücadele" gibi konuların ele alındığı bildirildi. NATO Zirvesi için Varşova'da bulunan Merkel ve Erdoğan, en son altı hafta önce İstanbul'da görüşmüştü.

Merkel ile Erdoğan’ın görüşmesinde, Alman politikacıların İncirlik Üssü'nü ziyaret hakkı konusunda bir uzlaşı sağlanamadığı kaydedildi. Merkel, “Bu anlaşmazlıklar bir görüşmeyle giderilemez. Ancak konuşmuş olmamızın da önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

ERMENİ SOYKIRIM İDDİASI

İkili ilişkiler, Alman Meclisi'nin Ermeni Soykırım tasarısını kabul etmesi nedeniyle kötüleşmişti.

Alman Meclisi, 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşanan olayları “soykırım“ olarak nitelendirmişti.

İNCİRLİK'TE 240 ALMAN ASKERİ GÖREVLİ

Türkiye, Alman Federal Meclisi'nde alınan karar nedeniyle Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve beraberindeki heyetin İncirlik Askeri Üssü'ne yapacağı ziyarete izin vermemişti. Ankara bir Alman gazeteci grubunun ziyaretini de engellemişti. İncirlik Üssü'nde 240 Alman askeri görev yapıyor. Üste Alman Ordusu'nun Tornado tipi savaş jetleri bulunuyor.

Jetler IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyona destek kapsamında istihbarat toplama ve aktarma amacıyla görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.