Barcelona'da bağımsızlık karşıtları meydanlara indi

Barcelona'da bağımsızlık karşıtları meydanlara indi

İspanya'nın Barcelona kentinde on binlerce kişi Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlere karşı yürüdü.

Yapılan gösteride "Yaşasın İspanya", "Ben İspanyolum" ve "Barcelona İspanya'ya aittir" sloganları atıldı. Protestocular İspanya hükümetinin görevden aldığı Katalonya lideri Carles Puigdemont'un da tutuklanmasını talep etti.

Az sayıda göstericinin Sant Jaume meydanındaki Katalan yerel polisinin barikatını aşmaya çalışması dışında gerginliğin yaşanmadığı yürüyüşte "Yaşasın İspanya", "Hepimiz Katalonya'yız" sloganları atıldı.

Sivil toplum örgütü, yayınladığı mesajda birlikten ve ayrılıktan yana olan gruplar arasında uzlaşma sağlanması için çaba sarf edecekleri ve ülkenin kuzey doğusundaki bölgede gelecekte sükûnet ve huzurun hüküm sürmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Organizatör sivil toplum örgütünün sözcüsü protesto gösterisine yaklaşık bir milyon yüz bin kişi katıldığını kaydederken, polis katılımcı sayısını yaklaşık 300 bin olarak açıkladı.

Katalonya yerel parlamentosu bağımsızlık referandumu sonrası Cuma günü yapılan oturumda tek taraflı bağımsızlık ilanı kararı almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.