Erdoğan: Küresel senaryolar ülkemizde işe yaramadı

Erdoğan: Küresel senaryolar ülkemizde işe yaramadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Küresel ve bölgesel düzeyde başarıya ulaşan projelerin, senaryoların hiçbiri de ülkemizde işe yaramadı'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada, resepsiyona katılanları "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoş geldiniz." diyerek selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti 1923'te bizim binlerce yıllık devlet geleneğimizin toprakla buluşmuş son fidanı olarak doğdu. Aradan geçen 94 yılın sonunda artık Cumhuriyet'imiz ulu bir çınar olma yolunda büyümesine, gelişmesine devam ediyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sarılan, diğer yandan semaya doğru daha fazla yükselen, kendi gövdesiyle birlikte geniş bir alanda güvenin, huzurun, umudun adı olan bir devlettir." diye konuştu. 

100. yıl kutlamaları gelecek seneden itibaren başlayacak

Erdoğan, 2023'e biraz daha yaklaşıldığını belirterek, yükledikleri vizyon çerçevesinde kutlanması planlanan 100'üncü yılın hazırlıklarına şimdiden başladıklarını bildirdi.

Başbakanlık bünyesinde yürütülen hazırlık çalışmalarının, bilim heyetinin katkıları ve oluşturulan eylem planıyla son aşamaya geldiğini açıklayan Erdoğan, "Önümüzdeki yıldan itibaren somut ürünleri ortaya koyulmaya başlayacak olan 100. yıl kutlamalarımız aşama aşama 2023'e kadar sürecektir. Yıllarca tarihinden, kültüründen, medeniyetinden uzak tutulmaya çalışılan nesillere ecdadının başarıları ve büyüklüğünden hareketle yeni bir vizyon kazandırmak öyle bir anda gerçekleştirilebilecek bir hedef değildir." değerlendirmesinde bulundu. 

''2019, Türkiye'nin gelecek yarım yüzyılının belirleyicisi olacak'

Türkiye'nin gelecek çeyrek ve hatta yarım yüzyılının belirleyicisi olacağına inandığı 2019'un, bu vizyonun başarıya ulaşmasında kritik öneme sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, bu çerçevede sorumluluk sahibi herkesin birikimini ve imkanlarını Türkiye'nin daha güçlü, daha müreffeh, daha huzurlu, daha mutlu geleceği için seferber etmesini beklediklerini vurguladı.

Millete söz verdikleri 2023 Türkiye'sini inşa etmek için gece gündüz çalıştıklarını ve çalışacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Önümüze çıkartılan engelleri, yıllardır neredeyse kesintisiz bir şekilde süren saldırıları Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle birer birer boşa çıkartıyoruz. Küresel ve bölgesel düzeyde başarıya ulaşan projelerin, senaryoların hiçbiri de hamdolsun ülkemizde işe yaramadı. Türkiye'yi, Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyor olmamıza bakarak nevzuhur bir devlet sananlar, gerimizdeki binlerce yıllık birikimi, tecrübeyi, gücü göremediler. Türkiye bir kabile devleti değildir. Türkiye asırlara varan birikimiyle dünyada devletlere örnek olmuş bir devlettir. Türk milletini sadece 80 milyon vatandaşımızdan ibaret sananlar bizim için dua eden, gönüllerini ve gözlerini ülkemize yöneltmiş yüz milyonlarca kardeşimizi bunlar fark edemediler. Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru işte bu büyük mücadele, bu büyük silkiniş, bu büyük uyanış ikliminde gidiyoruz."

'Bizim kitabımızda esaret yoktur'

Eskilerin, "Zor, oyunu bozar." sözünü anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de milletimizle bir olup bu oyunu bozacağız. Karşımızdakiler demokrasinin sınırları içinde hareket ediyorlarsa, demokrasinin kurallarıyla bozacağız. Karşımızdakiler hakka, hukuka uygun hareket ediyorlarsa, hukukun kurallarıyla bozacağız ama karşımızdakiler bunların hiçbirine uymuyorsa, o zaman bu oyunu zorla bozacağız. Çünkü bizim kitabımızda esaret yoktur, kimse bu millete esaret zincirini yakıştıramaz, bizim kitabımızda köle olmak yoktur, bizim kitabımızda kula kul olmak yoktur, bize Hakk’a kul olmak vardır. Bizim kitabımızda haksızlık karşısında susmak da yoktur, bizim kitabımızda bir yanağımıza tokat atanlara diğer yanağımızı dönmek de yoktur. Tam tersine bizim için özgürlük her şeyin başıdır, bizim için ezanımız ve bayrağımız başta olmak üzere kutsallarımız canımızdan bile önce gelir." 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.