Rejim-IŞİD işbirliği sonuç verdi: Muhalifler 3 köy kaybetti

Rejim-IŞİD işbirliği sonuç verdi: Muhalifler 3 köy kaybetti

Esed rejimi güçleri Hama kuzeyinde muhaliflere karşı ilerleme sağladı.

IŞİD'e karşı savaşan Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) saldıran rejim güçleri üç köyü ele geçirdi.

Esed rejimine yakın kaynaklar, rejime bağlı silahlı güçlerin Hama'nın kuzeydoğusundaki Mezrat el Şarfa, Mezrat Ebu Laffa ve Maşrafat köylerinde kontrol sağladığını bildirdi.

Bölgedeki IŞİD güçleriyle savaşan Tahriru'ş Şam Heyeti, Esed rejiminin saldırısına uğradı. Rejime bağlı milislere destek veren Rus uçaklarının Hama'nın doğusundaki  Saan ve Hamra yerleşimlerine hava saldırıları düzenlediği aktarıldı. 


Esed rejimi ve IŞİD, Hama kuzeyinde aynı anda Tahriru'ş Şam'a karşı savaşıyor. [Kırmızı: Esed rejimi, Yeşil: Muhalifler, Siyah: IŞİD, Mavi: Esed rejiminin yeni ele geçirdiği bölgeler]

Esed rejiminin bölgeye geçirdiği IŞİD savaşçılarıyla uzun süredir çatışmayı sürdürüren HTŞ, bir süredir Hama'nın kuzeyinde aynı anda IŞİD ve Esed rejimine karşı savaşıyor.

IŞİD-Esed rejim işbirliği

Hama'nın doğusundaki Ukayribat'ta kuşatma altında olan IŞİD güçleri, 9 Ekim günü, Esed rejiminin geçiş izni vermesi üzerine muhaliflerin kontrolündeki bölgeye girmişti.

15 kilometre boyunca Esed rejiminin kontrolündeki bölgeden geçmesine izin verilen IŞİD savaşçıları, ağır silahlarla Tahriru'ş Şam denetimindeki köylere saldırdı. Bölgeye IŞİD'in girmesi üzerine rejime karşı Ebu Dali'de düzenlediği operasyonu durdurmak zorunda kalan HTŞ, uzun süredir IŞİD'in ele geçirdiği köyleri geri almak için saldırılar düzenliyor.


Esed rejimi, muhaliflerin saldırısını durdurmak amacıyla kuşatma altındaki IŞİD'lilerin ağır silahlarla birlikte İdlib'e geçişine izin vermişti.

Birçok köyden IŞİD'i püskürtmeyi başaran Tahriru'ş Şam Heyeti, aynı bölgede eş zamanlı olarak Esed rejimine karşı savaşıyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.