"Suudi Arabistan Yemen'de zehirli gaz kullanıyor"

"Suudi Arabistan Yemen'de zehirli gaz kullanıyor"

Husi güçleri tarafından yapılan açıklamada Suudi Arabistan Yemen'de zehirli gaz kullanmakla suçlandı.

Husi güçleri tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan Yemen'de zehirli gaz kullanmakla suçlandı.

Yemen'in başkenti de dahil büyük bir bölümünü kontrol altında tutan Husi güçlerinin askeri sözcüsü geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunu Yemen'de "zehirli gaz" kullanmakla suçladı.

"Hedefleri yeraltı kaynakları"

İran tarafından desteklenen Husi güçlerinin askeri sözcüsü Şerif Galip Lokman tarafından dün yapılan açıklamada, Arap koalisyonun düzenlediği hava saldırılarında kullanılan zehirli gazın, Yemen'deki yeraltı sularına zehir karıştırılmasında kullanıldığı ifade edildi.


İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Şerif Galip Lokman

"Gücümüz iki katına çıktı"

Husilerin askeri sözcüsü Şerif Galip Lokman, İran Tesnim Ajansı'na verdiği röportajda Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun ülkeye Mart 2015'ten bu yana saldırılar düzenlediğini belirtti. 

Koalisyonun ülkeye saldırılar düzenlemeye başladığı süreçten itibaren daha da güçlendiklerini ifade eden Husi sözcüsü konuyla ilgili olarak, "Koalisyonun hava saldırıları başladığı tarihten itibaren gücümüz iki katına çıktı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.