Yemen hükümet güçleri başkent Sana'ya doğru ilerliyor

Yemen hükümet güçleri başkent Sana'ya doğru ilerliyor

Suudi Arabistan destekli Aden hükümetine bağlı güçler başkent Sana'nın doğusunda birçok noktayı Husilerden geri aldı.

Aden hükümetine bağlı güçler başkent Sana'nın doğusunda birçok noktayı Husilerden geri aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İran destekli Husi güçlerinin kontrolünde bulunan Yemen'in başkenti Sana'nın doğusundaki Nehm bölgesinde en az 15 askeri nokta Yemen hükümetine bağlı güçler tarafından kontrol altına alındı.

Husiler ile Mansur Hadi hükümetine bağlı güçler arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Husilere ait en az 15 askeri noktanın kontrol altına alındığını açıklayan askeri kaynaklar, bölgede çatışmaların yer yer devam etmekte olduğunu belirtti.

Hükümet güçlerinden açıklama

Yemen hükümet güçlerine bağlı 7'inci bölge sözcüsü Abdullah el Şendik tarafından yapılan açıklamada, başkent Sana'nın doğusundaki Nehm bölgesinde Husilerin kontrolünde bulunan birçok yapı, sığınak ve barakanın hükümet güçleri tarafından kontrol altına alındığı belirtildi. 

Şendik açıklamasında, düzenlenen askeri operasyonda en az 15 askeri noktanın da Husi güçlerinden geri alındığını belirtti.

"Husiler büyük zayiat verdi"

Bölgede yürütülen askeri operasyonlardan sorumlu Binbaşı Nasır el Zibani tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen askeri operasyonda Husilerin büyük zayiat verdiği ifade edildi.

Binbaşı Zibani tarafından yapılan açıklamada, bölgede düzenlenen ve en az 15 askeri noktanın kontrol altına alındığı askeri operasyonda en az 34 Husi savaşçsının öldürüldüğü ve birçoğunun da yaralandığı bilgisi kaydedildi.

"İran ve Suudi Arabistan savaşı"

İran tarafından desteklenen Husi güçleriyle Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından desteklenen Mansur Hadi hükümetine bağlı askeri güçler arasında Yemen'de 2015 yılında bu yana devam eden çatışmalar "İran ve Suudi Arabistan savaşı" olarak da isimlendiriliyor.

Sivil kayıpları had safhada

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun Yemen hükümet güçlerine sağladığı hava desteği sebebiyle ülkede dikkat çekici boyutlarda sivil kayıpları yaşanmakta.

Yerel kaynaklar ve bölgedeki yerli aktivistler, Suudi Arabistan koalisyonunun düzenlediği hava sadlrısılarında sivil yerleşim birimlerinin direkt olarak hedef alındığını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.