Merkel: Türkiye'nin Yükü Hafifletilmeli

Merkel: Türkiye'nin Yükü Hafifletilmeli

Merkel, Avrupa'da yaşanan sığınmacı krizi ve gelecekteki durum konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin sığınmacı yükünün hafifletilmesi için yardım etmeleri gerektiğinin altını çizen Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ege'de herkesin gözü önünde sadece 2 ayda 400 kişinin hayatını kaybetmesini istemediği" şeklindeki sözlerine yer verdi.

Avrupa'ya yasa dışı göçün engellenmesi için Türkiye ile çalışılmasının önemini vurgulayan Merkel, Avrupa'nın yasal olarak sığınmacı alması için Türkiye ile görüşmeye devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

İNCİRLİK'TEKİ ALMAN ASKERLERİ

Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Polonya'nın başkenti Varşova'daki görüşmesine de değindi. Merkel, İncirlik Hava Üssü'nde bulunan Alman askerlerini ziyaret etmek isteyen milletvekillerine izin verilmemesine yönelik olarak, "Federal Meclis ile Türkiye arasında Ermeni kararı" konusunda görüş ayrılığı bulunduğuna işaret etti.

Merkel, ''Yapıcı bir görüşmeydi devam ettirilmesi gerekiyor. Milletvekillerinin askerlerimizi ziyaret edebilmesine olanak sağlanmalı'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.