"Türkiye Esed'li Geçişe Onay Verebilir"

"Türkiye Esed'li Geçişe Onay Verebilir"

Asharq Al Awsat gazetesi, Suriye Rejimi Beşar Esed’in kısa süreli geçiş süreci sırasında görevinde kalmasını onaylamaya eğilimli olduğunu yazdı.

Londra merkezli Asharq Al Awsat gazetesi'nin haberine göre; Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, Esed rejiminin geleceğine yönelik duruşundan vazgeçmeyeceklerini belirterek Esed'ın 'geçiş sürecinin ardından' görevi bırakması gerektiğini söyledi. 

'EVET' DENİLMESİ HALİNDE...

Kaynağın, başta Rusya ve ABD olmak üzere uluslararası güçlerin böyle bir karara 'Evet' demesi halinde, altı ayı geçmeyecek geçiş dönemi sırasında Esed'in görevde kalmasını onaylayabileceklerini aktardığı iddia edildi.

Gazete, Türkiye'nin durumu yeniden gözden geçirmesine neden olarak PKK-PYD tehdidini ve Esed karşıtı politikalar nedeniyle çatışmaların başladığı günden bu yana Türkiye'nin çıkarlarına verilen zararı gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.