Afganistan'da 1 ABD askeri öldürüldü

Afganistan'da 1 ABD askeri öldürüldü

Logar vilayetinde Taliban'a karşı sürdürülen operasyonlarda 1 ABD askeri öldü.

Salih Aydın - Haber Merkezi | Mepa News

ABD güçlerinin Afganistan’ın doğu kesiminde bulunan Logar vilayetinde Taliban’a karşı sürdürdüğü operasyonlarda 1 ABD askeri öldürüldü.

ABD’nin Afganistan Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada “Logar’daki operasyonlar sırasında 1 ABD askeri aldığı ağır yaralanmalar sebebiyle hayatını kaybetti.” ifadeleri kullanıldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ağustos ayında açıkladığı yeni stratejik planı Afganistan’da ABD unsurlarının kalıcı olması ve asker sayısının arttırılması yönündeki kararların ardından Taliban’ın ABD askerlerine yönelik saldırılarında bir artış meydana geldi. Yeni kararın ardından ABD unsurlarının Afganistan’da daha aktif faaliyet göstereceği ve cephe hattında pek fazla rol alacağı ön görülüyor.

Geçtiğimiz hafta aynı vilayette Chinook tipi helikopterin düşmesiyle 1 ABD askeri ölmüş, 6 ABD askeri yaralanmıştı. Pentagon, helikopterin ‘düşman’ tarafından düşürülmediğini acil iniş sırasında darbe aldığını açıklasa da Taliban, helikopteri kendilerinin düşürdüğünü bildirmiş 43 kadar ABD ve Afgan askerinin öldüğünü duyurmuştu.

Pentagon: 2300 askerimiz öldü

Resmi kaynaklar, bu yıl Afganistan’da öldürülen ABD askeri sayısının 13'e yükseldiğini öne sürüyor. ABD Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre 2001 yılında Afganistan’a girilmesinden bu yana 2300'den fazla ABD askerinin öldürüldüğü doğrulanmıştı.

Logar vilayeti, Afganistan’ın başkenti Kabil’in güneyinde konumlanıyor. Bölgenin kısmen Taliban tarafından kontrol edildiği bilinse de, Muhammed Ağa ilçesinde hakimiyetini arttıran Taliban’a, Afgan yerel polis kuvvetlerinden katılımın fazla olduğu görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.