Çin: Doğu Türkistanlı memurları ihbar edin!

Çin: Doğu Türkistanlı memurları ihbar edin!

Çinli yetkililer bölgede yaşayan Çinli nüfusu 'iki yüzlü Uygur ve Kazak yöneticileri ve memurları bize bildirin' şeklinde uyaran afişler astı.

Doğu Türkistan'da, Çinli yetkililer bölgede yaşayan Çinli nüfusu "iki yüzlü Uygur ve Kazak yöneticileri ve memurları bize bildirin" şeklinde uyaran afişler astı. Doğu Türkistanlı devlet görevlilerini ihbar etmek için bir telefon hattının da kurulduğu öğrenildi.

QHA'nın Özgür Asya Radyosu'na dayandırdığı habere göre, Doğu Türkistanlı yetkililerin Çin'e bağlılıklarının sorgulandığı ve içlerinden "iki yüzlü" olanların derhal ilgili birimlere bildirilmesi yönünde talimat verildiği ortaya çıktı. Ayrıca bu talimatları içeren bir afişin fotoğrafı da yer aldı.

Bortala bölgesinde ulaşılan güvenlik görevlilerinden alınan bilgilerde şüphelilerin, halk tarafından bildirilmesi ve ortaya çıkartılmasından ibaret olduğu belirtildi. ABD'de yerleşik Uygur-Amerikan Derneği Başkanı İlşat Hasan "Bu uygulamayla birlikte sıradan bir Uygur'un bölgede hiç bir can güvenliğinin kalmadığını görüyoruz. Herhangi biri keyfi olarak bir Uygur'un sözde şüpheli tavırlarını bildirebilir."açıklamasında bulundu.

2016 Ağustos'unda Doğu Türkistan'a sömürge valisi olarak atanan Chen Quanguo'nun göreve başladığı günden beri baskılar artarak devam ediyor. Polis sayısında rekor artış, teknolojik cihazlara takip uygulamaları yerleştirilmesi, dini her türlü aktivitenin suç olarak belirlenmesi, eğitim kampları adında toplama kamplarının kurulması ve benzeri pek çok uygulama bu devirde gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.