Yemen'de bombalı araç saldırısı: IŞİD üstlendi

Yemen'de bombalı araç saldırısı: IŞİD üstlendi

Yemen'in güneyindeki Aden ilinde polis merkezine düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi.

Yemen'in güneyindeki Aden ilinde polis merkezine düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yemen'in geçici başkenti konumundaki Aden'de hükümet güçlerine yönelik saldırı düzenlendi. 

Saldırının hükümet güçlerinin konuşlu olduğu binaya yönelik düzenlenen bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini aktaran kaynaklar, aracın infilak ettirilmesinden bir süre sonra bölgede çatışmaların yaşanmaya başladığını ifade etti.

Aden kenti konumu:

IŞİD saldırının sorumluluğunu üstlendi: 50 ölü

Sabah saatlerinde gerçekleşen saldırının sorumluğunu üstlenen IŞİD, saldırıda 50'ye yakın kişinin öldüğünü açıkladı.

Örgüte bağlı Amak Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Yemen'in güneyindeki Aden kentinde hükümet güçlerine yönelik bomba yüklü araç ve ardından "ingımasi" saldırısı düzenlendiği ifade edildi.

Bomba yüklü aracın emniyet güçlerinin konuşlu olduğu binanın kapısında infilak ettirildiğini açıklayan ajansa göre, sayısı belirtilmeyen IŞİD savaşçıları patlamadan sonra binaya girerek içerideki güvenlik güçleriyle çatışmaya başladı.

"Çatışmalar devam ediyor"

Amak Ajansı tarafından geçtiğimiz dakikalar içinde yapılan açıklamada, saldırının düzenlendiği bölgede IŞİD savaşçılarıyla Yemen hükümetine bağlı güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiği ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.