El Kaide'nin Üst Düzey Lideri Sosyal Medyaya Geri Döndü

El Kaide'nin Üst Düzey Lideri Sosyal Medyaya Geri Döndü

Nusra Cephesi'nin ileri gelen liderlerinden olan Ebu Suleyman el Muhacir, sosyal medyadaki paylaştığı mesajlarla gündeme geliyor.

El Kaide’nin üst düzey liderlerinden Ebu Süleyman El Muhacir, uzun bir aradan sonra sosyal medyadaki Telegram kanalını ve Twitter hesabını tekrar açtı. Telegram üzerinden yayınladığı mesajında bu kanal üzerinden gelen soruları cevaplayacağını belirtti.

Amerikan Hazine Bakanlığı, Ebu Süleyman’ı bu yıl içinde terör listesine almıştı. Hazine bakanlığının raporuna göre Ebu Süleyman, El Kaide’nin Suriye’deki kolu olan Nusra Cephesi'nde üst düzey lider konumunda ve gruba Avustralya’dan adam ve kaynak sağlıyor.

Ebu Süleyman, henüz birkaç mesaj yayınlamış olmasına rağmen, hesabı Twitter tarafından sürekli askıya alınmaktadır. Bir yıllık aradan sonra döndüğü sosyal medya hesabından ilk etapta bazı eski mesajları tekrar paylaşmıştır. 

Nusra Cephesi, Ebu Süleyman’ı ilk olarak Mart 2014’te IŞİD aleyhine şahitliğini anlatan videosunu yayınlayarak kamuoyunun önüne çıkarmıştı. Bu videoda, Ebu Süleyman IŞİD ile diğer gruplar arasında arabulucuk yapmaya çalıştığından bahsetmiş ancak "IŞİD'in Müslümanları öldürmeyi meşrulaştıran duruşu" karşısında bir çözüm yolu bulamadığını anlatmıştı.  Nisan 2014’te yayınlanan bir sonraki videoda ise El Kaide’nin küresel stratejisini açıklamış ve El Kaide’nin uluslararası ağı hakkında bilgiler vermişti.

"Dinimiz reform hareketi değil"

Ebu Süleyman, Telegram üzerinden yayınladığı ilk mesajında “Her ne kadar kabiliyetlerimiz ölçüsünde tedrici bir dönüşümü hedeflesek de, dinimiz barışçıl bir reform hareketi değildir” diye yazmış ve akabinde “İslam, toplumlarda mevcut her türlü zulmü kökünden kazımak ve bunun yanında kalıcı ve idame ettirilebilir bir adalet sistemi oluşturmak için geldi. Hak hiçbir zaman batıl ile bir arada olamaz ve hak geldiğinde batıl zail olur, bu yüzden yarım çözümler katiyen cevap değildir. Hakkın galebesi için de insanlar arasından en asil olanlarının mallarını ve canlarını feda etmeleri gerekir” diye devam etmişti.

"Türkiye halkı için canımızı feda ederiz"

Ebu Suleyman, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda sivilleri hedef alan saldırıdan bir gün sonra sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayımlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dün gerçekleşen İstanbul saldırısı barbarcadır ve daha önemlisi İslami değildir. Saldırganlar Müslümanları ve cihadı temsil etmemektedir. Türkiye insanı Müslüman'dır ve kanı mukaddestir. Gerçek bir mücahid hayatını onlar için feda eder, onları katletmez. Birilerinin Müslümanların katledilişini kutlamasını görmek tiksindirici. Bu insanlar hangi dini takip ediyor?! Kınamak yeterli değil. Bunu planlayan, emreden ve olanak sağlayan herkes şiddetli bir şekilde cezalandırılmalıdır. İstanbul saldırısı, bu Ramazan'da şeytanlar zincirliyken birilerinin şeytana fenalığı yaymakla ilgili bir-iki şey öğretebileceğini kanıtlıyor. Bu anlaşılması zor bir şey değil! Bu saldırı çok üst derecelerde bir suç. Failler hızlı ve sert bir şekilde cezalandırılmalı. Biz herhangi bir yerde ve her yerde mazlum ile birlikteyiz. Cihadımız bundan ibarettir."

Ebu Suleyman'ın Türkçe altyazılı olarak sunulan bir konuşması:

 

Kaynak: Mepanews ve Long War Journal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.