IŞİD Kabil'de televizyon binasını bastı

IŞİD Kabil'de televizyon binasını bastı

Afganistan'ın başkenti güne patlama ile uyandı. Hedefte bir medya kuruluşu var.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de büyük bir patlama yaşandığı rapor edildi. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, başkent Kabil'deki Şemşed televizyon kanalına yönelik bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi.

Taliban'dan açıklama

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid saldırıyla ilgili sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada Taliban savaşçılarının televizyon binasına düzenlenen saldırıyla bir ilgisinin olmadığını ifade etti.

Mücahid açıklamasında, "Televizyon binasına düzenlenen saldırı İslam Emirliği mücahitleriyle bağlantılı değildir" ifadelerini kullandı.

IŞİD saldırıyı üstlendi: 20 ölü

IŞİD'e bağlı "Amak Ajansı" geçtiğimiz dakikalar içinde sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada, başkent Kabil'de bir televizyon binasına yönelik düzenlenen saldırının IŞİD savaşçıları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. 

Örgüte bağlı ajans tarafından yapılan diğer açıklamada saldırıda binadaki güvenlik görevlilerinin de arasında bulunduğu 20'ye yakın kişinin öldürüldüğü ifade edilirken, televizyon binasına yönelik saldırının sebebiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Saldırının gerçekleştirildiği Şemşed TV olaydan birkaç saat sonra olağan yayın akışına tekrar başladı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.