Türkiye ile ABD arasında şimdi de 'güvence' krizi

Türkiye ile ABD arasında şimdi de 'güvence' krizi

D Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada Türk hükümetinin belirli konularda 'güvence' verdiği açıklanmıştı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinden, "Türkiye bir hukuk devletidir ve yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak Hükümetimizin herhangi bir güvence vermesi söz konusu değildir." bilgisi verildi.

 "Güvence verilmesi söz konusu değildir"

"Türkiye bir hukuk devletidir ve yargı süreci devam eden dosyalarla ilgili olarak Hükümetimizin herhangi bir güvence vermesi söz konusu değildir." vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Türkiye'de hiçbir temsilcilik görevlisi kendi resmi görevinin icrası sebebiyle adli soruşturmaya tabi tutulmamıştır. ABD tarafından istihdam edilen söz konusu personel de keza resmi görevi çerçevesinde değil, hakkında çok ciddi suçlamalar olduğu için adli sürece tabi tutulmuştur." değerlendirmesine yer verildi.

ABD'nin İstanbul Büyükelçiliği çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından ABD'nin Türkiye'den yapılacak vize başvurularını askıya alması ile ortaya çıkan vize krizinde yumuşama sinyali gelmişti. ABD Vize Bilgi Servisi tarafından vize başvurusu yapan ancak kriz nedeniyle vizelerini alamayan kişilere gönderilen bilgilendirme mesajında, "Türkiye'deki ABD misyonunun, sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başladığı" ifade edilmişti.

Konuya ilişkin ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada Türk hükümetinin ABD çalışanlarını tutuklamayacağına ilişkin güvence verdiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.