Ahrar'uş Şam'dan Güney Cephesi'ne 'İhanet' Suçlaması

Ahrar'uş Şam'dan Güney Cephesi'ne 'İhanet' Suçlaması

Ebu Azzam El Ensari, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ülkenin güneyinde bulunan ÖSO yapılanmasını dolaylı yoldan ihanetin bir parçası olmakla suçladı.

Suriye'deki güçlü İslami rejim muhalifi gruplardan Ahraruş Şam grubunun yetkilisi zehir zemberek bir bildiriyle Güney Suriye'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile bağlantılı grupları uyardı. Bildiride Suriye rejiminin Şam'ın banliyölerinden Darayya'yı kuşatma altına almasında bu grupların kusurlu olduğunu vurguladı. 

Ensari, geçtiğimiz salı günü Twitter üzerinden bir açıklama yaparak Darayya'da akacak her bir damla kanın sorumluluğunun bahsi geçen güney gruplarının sorumluluğunda olacağını vurguladı. 

Ensari'nin yorumları Suriye rejim ordusunun Darayya'daki muhaliflerin kritik savunma hatlarına yaklaşmasının sadece bir gün sonrasında geldi. Rejimin bu ilerleyişi karşısında Darayya kentinin tamamen el değiştirmesi de söz konusu olabilir.

Liva Şuheda El İslam isimli bölgedeki önemli muhalif bir grup ise Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, milis güçlerle desteklenen Esed ordusunun büyük bir saldırı başlattığını bildirdi.

Bölge Mezzeh havaüssüne 3 kilometreden daha kısa mesafede çok önemli stratejik bir noktada. Hatta o kadar önemli bir nokta ki, Şam'daki başkanlık sarayına, Cumhuriyet muhafızları karargahına ve Suriye rejim ordusunun 4. zırhlı birliğine oldukça yakın bulunuyor.

Güney Cephesi'ne ağır suçlamalar

Ahrar'uş Şam yetkilisi Ensari birbirini izleyen pek çok tweet ile ÖSO'ya bağlı Güney Cephesi'ni suçlamaya devam etti ve üstü örtülü bir şekilde onları ihanetin bir parçası olmakla suçladı. 

''Destek alan ve savaşmayı bırakanlar hainler ve işbirlikçilerdir'' diyen Ensari, üstü örtülü bir şekilde Amman'daki ÖSO'nun da bağlantılarının olduğu ABD destekli Military Operations Center (MOC) yapılanmasını işaret etti.

2016 Ocak'ta ortaya çıkan bir rapora göre MOC, ÖSO'ya bağlı Güney Cephesi'ne Suriye rejimi ile çatışmaları bitirip IŞİD ile çatışması için bir dizi emir verdi. Güney Cephesi'nin 2015 yaz ayları başından beri neredeyse hiçbir askeri başarısının bulunmadığını belirtmek gerekli. 

Ahraruş Şam sözcüsünün sesi bir nebzede olsa hüzün ve karamsarlık içeriyordu. ''Darayya'yı kurtarma imkanımız olan günler belki de geçti ama oradaki savaşçıların Darayya'yı kurtarmak için hala şansları var'' 

Ensari tweetlerinin devamında şunu dedi:

"Houran bölgesi Suriye devriminin güneyde elinde bulundurduğu yegane bölgeydi bugüne kadar..."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.