Hamaney'in başdanışmanı Halep'ten muhalifleri tehdit etti

Hamaney'in başdanışmanı Halep'ten muhalifleri tehdit etti

Ali Ekber Velayeti rejim kontrolündeki Halep'ten İdlib'teki muhalifleri tehdit etti.

İran dini lideri Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Esed rejiminin kontrolündeki Halep'i ziyaret etti. Şehirdeki İran destekli Şii milislere konuşma yapan Velayeti, Suriye'nin tamamını ele geçirmeye yemin etti.

Suriye'nin yeniden inşası için İran'ın Esed rejimine destek vermeye hazır olduğunu ifade eden Ali Ekber Velayeti, Halep'in rejim güçleri tarafından ele geçirilmesini muhalifler için 'sonun başlangıcı' olarak niteledi.

Hamaney'in başdanışmanı, "Suriye, önümüzdeki günlerde doğudaki Deyr ez Zor ve ülkenin batısındaki İdlib'in mikroplardan arındırıldığına şahit olacak" dedi.

"İran'ın fedakarlıklarını unutmayacağız"

Bir konuşma yapan, Esed rejiminin Halep valisi ise Şii milisleri işaret ederek "İranlıların ülkemizi korumak için yaptığı fedakarlıkları asla unutmayacağız. Onların kanları Suriyelilerin kanlarına karıştı" şeklinde konuştu.

Velayeti geçtiğimiz hafta Suriye'nin başkenti Şam'da Beşar Esed'le görüşmüş, ardından Lübnan'ı ziyaret ederek Hizbullah lideri Nasrallah ve Saad Hariri ile görüşmelerde bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.