Suudi prens hakkında çelişkili açıklamalar: Prens Fahd öldü mü?

Suudi prens hakkında çelişkili açıklamalar: Prens Fahd öldü mü?

Haber ajansları prensin iki gün önce öldürüldüğünü iddia ederken Suudi Arabistan yönetiminden bugün iddialara yanıt geldi.

Eski Suudi Arabistan Kralı Fahd’ın oğlu olan 44 yaşındaki Prens Abdulaziz Fahd’ın hakkındaki gözaltı kararına direndiği ve çıkan çatışma sonucu öldürüldüğü öne sürülmüştü. Ancak Suudi yönetim iddiaları yalanladı.

İddiayı ABD’de yaşayan yazar ve eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanı Ali H. Soufan’ın twitter adresinden dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin de Saudi Oger şirketinde ortağı olduğu bilinen Prens Fahd’ın kalp krizinden öldüğü yönünde de iddialar bulunuyor.

Suudi Arabistan'dan yalanlama

İddiaların ardından Suudi Arabistan'dan yalanlama geldi.

AFP'nin haberine göre Suudi Arabistan Bilgilendirme Bakanlığı'ndan prensle ilgili bir açıklama geldi. Bakanlık sözcüsü "Prens Abdülaziz bin Fahd ile ilgili medyada çıkan haberlerin doğrulukla hiçbir ilgisi yok" açıklamasında bulundu.

Sözcü, "Prens Abdülaziz hayatta ve gayet iyi" diye konuştu.

Kral Fahd'ın oğlu

Prens Abdulaziz bin Fahd, 2005 yılında 82 yaşındayken yaşamını yitiren Kral Fahd'ın en sevdiği oğlu olarak biliniyor. Kral Fahd ülkesine 25 yıl liderlik yapmıştı. Prens Fahd'ın emlak yatırımları yaptığı ve ABD'de 5.8 milyar dolarlık mülkü olduğu iddia ediliyor. 

Savunma Bakanı ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında geçen cumartesi gecesi "Yolsuzlukla Mücadele Yüksek Komisyonu" kurulmuş ve aralarında 11 prens ile 4 bakanın da olduğu eski ve mevcut onlarca yetkili görevlerinden el çektirilerek gözaltına alınmıştı.

Yaşananlar kraliyet ailesi içerisindeki taht mücadelesinin yansıması olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.