Güney Kore Ordusu Misillemeye Hazır

Güney Kore Ordusu Misillemeye Hazır

Kuzey Kore'nin tehdidinde ileri gitmesi durumunda Güney Kore ordusunun misilleme yapmaya "hazır" olduğu belirtildi.

Güney Kore, yarımadaya en kısa sürede ABD'nin Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) füze sistemlerinin konuşlandırılacağı açıklamasına, Kuzey Kore'nin Güney'i "ateş denizine" çevirme tehdidi savurmasına sert tepki gösterdi.

Yonhap haber ajansına göre, Güney Kore Ulusal Güvenlik Ofisi şefi Kim Kwan-jin, Kuzey'den provokasyon yapılması halinde ülkesinin "buna şiddetle misillemede bulunacağını" belirtti.

Güney Kore ve ABD, Kuzey Kore'nin nükleer silahlarının bölge için büyük bir tehdit olması dolayısıyla THAAD füze sistemlerinin en kısa zamanda yarımadaya konuşlandırılacağını belirtmişti.

Kuzey Kore pazartesi günü, "Düşmanlarımızı, Kore Halk Ordusu'nun, Güney Kore'yi alev denizine ve enkaza döndürecek acımasız misilleme saldırıları düzenleyeceği konusunda bir kez daha uyarıyoruz." ifadesinin yer aldığı bir askeri bildiri yayınlamıştı.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye de Çin ve Rusya yönetimlerine aynı gün gönderdiği mesajında "Kurulacak füze savunma sistemi, Kuzey Kore dışında herhangi bir ülkeyi hedef almayacak, herhangi bir üçüncü ülkenin güvenlik çıkarlarını ihlal etmeyecektir." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.