Peşmerge'nin Maaşlarını ABD Ödeyecek

Peşmerge'nin Maaşlarını ABD Ödeyecek

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver, Musul operasyonuna katılacak Peşmerge güçlerinin maaşlarının ABD’nin göndereceği bütçeden karşılanacağını açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, Musul’u IŞİD’den alma operasyonuna katılacak Peşmerge güçlerinin maaşlarının ABD’nin göndereceği bütçeden karşılanacağını, operasyonun ardından da peşmergenin Musul kent merkezinde kalmayacağını açıkladı.

Yaver, ABD ile IKBY arasında imzalanan askeri protokol, Musul operasyonuna Peşmerge’nin katılımı ve IŞİD sonrasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Bağdat ile Erbil arasındaki bütçe sorunu ve bölgenin tek gelir kaynağı olan petrol fiyatlarındaki ciddi düşüşten dolayı IKBY’nin uzun süredir ekonomik kriz yaşadığını belirten Yaver, peşmerge güçlerinin maaşlarının ödenmesi ve savaş masraflarının karşılanmasında zorluk çektiklerini ifade etti. Bu durumun telafisi için ABD’den yardım talebinde bulunduklarını aktaran Yaver, önceki gün Erbil’de imzalanan askeri protokolün daha çok peşmerge güçlerine mali ve lojistik destek sağlamayı içerdiğini söyledi.

‘50 BİN PEŞMERGE KATILACAK’

Musul kent merkezine düzenlenecek operasyon hakkında da bilgi veren Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri, harekâta yaklaşık 50 bin kişilik güçle katılacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Güçlerimiz, Musul ovasını üç koldan kontrol altına almış durumda. Peşmerge’nin o bölgelerde yaklaşık 40 ila 50 bine yakın gücü var. Kent merkezinin nasıl geri alınacağına dair henüz bir plan ortada yok, ancak güçlerimiz konuşlandıkları bölgelerden müdahalede bulunacak. Yani batı, kuzey ve doğu yakasından kentin merkezine girecekler. Orada ne kadar ilerleyeceğimize ise Irak merkezi hükümetiyle yapılacak toplantı ve görüşmelerden sonra karar verilecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.