'Gülen'i kaçırma planı' iddiasına Türkiye'den yanıt: Temelsiz ve gülünç

'Gülen'i kaçırma planı' iddiasına Türkiye'den yanıt: Temelsiz ve gülünç

Beyaz Saray'ın eski güvenlik direktörü ile ilgili iddialar Washington yönetimini sarstı.

Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan ve ABD gündeminde önemli yer tutan 'rüşvet pazarlığı' haberine Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden yalanlama geldi.

Amerikan gazetesinin haberinde 1999’dan bu yana bu ülkede yaşayan FETÖ lideri Fethullah Gülen’in Türkiye’ye götürülmesi için rüşvet pazarlığı yapıldığı iddiasının Özel Savcı Robert Mueller tarafından incelendiği duyurulmuştu. Mueller aynı zamanda Rusya’nın seçimlere müdahalesine dönük soruşturmayı yürütmekle yetkili olan isim.

Büyükelçilik Flynn’e Gülen’in Türkiye’ye kaçırılması için 15 milyon Dolar teklif edildiği iddialarını ‘temelsiz ve gülünç’ olarak nitelendirdi. Büyükelçiliğin yanısıra Flynn’in avukatı da iddiaları “ölçüyü aşan” ve “yanlış” nitelemeleriyle reddetti.

Beyaz Saray’ın eski Güvenlik Direktörü Michael Flynn’in daha önce de Rus büyükelçiliği yetkilileriyle başkanlık seçimi öncesinde görüştüğü ortaya çıkmış bunun üzerine Flynn istifa etmek zorunda kalmıştı. Halen Rusya’nın Amerikan seçimlerine Trump lehine müdahale ettiği yönündeki iddialar özel savcılar tarafından inceleniyor.

Kaynak: Euronews

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.