Yemen Hükümeti'nden BM'ye: Caydırıcı Adımlar Atın

Yemen Hükümeti'nden BM'ye: Caydırıcı Adımlar Atın

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin ülkedeki ihlallerine karşı caydırıcı adımlar atılması yönünde çağrıda bulunuldu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, İnsan Hakları Bakanı İzzeddin el-Asbahi, ülkede Husiler ve Salih yanlısı güçlerin gerçekleştirdiği ihlallerin sona erdirilmesi amacıyla, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Rad Zeyd El-Hüseyin'e resmi mektup gönderdi. 

Husiler ve Salih yanlısı militanların Taiz ve Marib vilayetlerinde düzenledikleri rastgele bombardımanlar sonucu çoğu çocuk 18 sivilin hayatını kaybettiği, 40'tan fazlasının yaralandığı hatırlatılan mektupta şu ifadelere yer verildi:

DARBECİLER TERÖR ESTİRİYOR

"Husiler ve Salih yanlısı militanlar, Taiz'deki çatışmalar sırasında 6 Temmuz'da esir düşen Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) Ammar Hassan Abdullah el-Himyeri ve Nadir Ahmed Agleb el-Himyeri'yi idam ederek savaş suçu işledi. Açık bir savaş suçu sayılan bu konuda ciddi uluslararası tepkinin olması gerekir. Darbecilerin (Husiler ve Salih yanlıları), 3 Temmuz'da ise Marib ilinde askeri bölgelerden uzak ve tamamen sivil yerleşim yerlerine yönelik katyuşa füzeleriyle düzenledikleri saldırılarda 8 çocuk yaşamını yitirdi, 6'sı çocuk 10 kişi yaralandı."

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, İran destekli Şii Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Çatışmalar nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.