Türkiye'de gözaltına alınan İngiliz: Beni dövüşmeye zorladılar

Türkiye'de gözaltına alınan İngiliz: Beni dövüşmeye zorladılar

Toby Robyns, bagajında 13 adet tarihi para bulunması üzerine havaalanında gözaltına alınmıştı.

Ağustos ayında Bodrum Havaalanı'nda tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alınan ve tutuklanması sonrası 6 hafta cezaevinde kalan İngiliz Toby Robyns, Sunday Mirror gazetesine konuştu. Robyns, gardiyanların kendisini bir başka tutuklu ile ölümüne dövüşmeye zorladığını iddia etti.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Halen Batı Sussex bölgesindeki Southwick'de evinde olan Robyns, cezaevinde IŞİD üyeleri ile birlikte tutulduğunu ve gardiyanların kendisini bir başka tutuklu ile dövüşmeye zorladıklarını öne sürdü.

Robyns ayrıca cezaevinde metal bir karyolada battaniye, çarşaf ve yastık verilmeden uyumaya zorlandığını da iddia etti.

Toby Robyns, 19 Ağustos'da ailesiyle birlikte çıktığı tatilini tamamlayıp ülkesine dönerken bagajında yapılan arama sırasında 13 adet tarihi para bulunması üzerine havaalanında gözaltına alınmıştı.

Robyns, tutuklandıktan sonra Milas Cezaevi'ne gönderilmiş, 29 Eylül'de çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.