Batı Guta'da sıcak çatışma: Muhalifler rejim saldırısını püskürttü

Batı Guta'da sıcak çatışma: Muhalifler rejim saldırısını püskürttü

Şam kırsalındaki Batı Guta bölgesinde son dönemde yeni hareketlenmeler yaşanıyor.

Başkent Şam'ın çevresinde rejim ile muhalifler arasında sıcak çatışmalar yaşandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, başken Şam'ın güneybatısında Batı Guta olarak adlandırılan muhaliflerin kontrolündeki Beyt Cin beldesine rejim güçleri ve yabancı Şii milisler tarafından saldırı başlatıldı. 

Muhalifler ilerleme kaydetti

Uzun bir süre devam eden çatışmaların ardından rejim saldırısının geri püskürttüğünü aktaran kaynaklar, rejim güçlerinden çok sayıda kişinin öldüğünü, muhaliflerin çok sayıda rejim unsurunu canlı olarak ele geçirdiğini belirtiyor.

Aktarılan diğer bilgilere göre, rejimin Şam'ın güneybatısındaki Beyt Cin bölgesinde düzenlediği saldırı girişiminde, muhalifler saldırıyı püskürtmekle birlikte birkaç gün önce rejim güçlerinin kontrolüne geçen bölgeleri de tekrar geri almayı başardı.

Rejimin hava saldırıları

Rejime bağlı güçlerin Beyt Cin bölgesinde gerçekleştirdiği ilerleme girişiminin başarısız olması ve eski kazanımların da kaybedilmesi üzerinde, rejim güçleri bölgeyi havadan ve karadan hedef almaya başladı.

Bölgeye düzenlenen saldırılarda ölen ve yaralanan sivillerin olduğu yerel kaynaklarca aktarılan diğer bilgiler arasında.

Doğu Guta'da 8 sivil yaşamını yitirdi

Öte yandan düzenlenen saldırılara eş zamanlı olarak rejim güçlerinin Doğu Guta bölgesine düzenlediği ağır silah ve füze saldırılarında en az 8 sivil yaşamını yitirdi ve aralarında kadın ve çocukların olduğu 40 sivil de yaralandı.

Doğu Guta bölgesine düzenlenen hava saldırılarıyla ilgili yerel kaynaklar tarafından yayınlanan görüntüler:

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.