İran: Hariri'yi ölümle tehdit etmedik

İran: Hariri'yi ölümle tehdit etmedik

Hamaney'in Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Lübnan ile stratejik bir yakınlık kurduklarını söyledi.

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Dış Politika Danışmanı Ali Ekber Velayeti, sürpriz bir şekilde Lübnan başbakanlığından istifa ettiğini Suudi Arabistan'dan ilan eden Saad Hariri'nin İran iddialarını yalanladı.

Saad Hariri’nin İran tarafından ölümle tehdit edildiği iddialarının doğru olmadığını söyleyen Velayeti, Hariri’nin istifası öncesi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmede hiç bir şekilde tehdit niteliğinde bir konuşmanın geçmediğini belirtti.

Velayeti şunları söyledi:

“Tehdit edildiği yönünde söylenen şeyler tamamen yalan. Bunlar Suudiler tarafından kendisine söylettirilen kelimeler. İran ve Lübnan halkları arasında barışı ve stratejik dostluğu istemeyenlerin sözleri. Hariri ve Suudi makamlarının iddialarına rağmen, İran diğer ülkelerin içişlerine müdahale etmediği konusundaki tutumunda ısrarcı davranıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.