ABD, Somalili çiftçileri tarlada çalışırken katletti

ABD, Somalili çiftçileri tarlada çalışırken katletti

ABD'ye ait insansız hava araçları Somali'de tarlada çalışmakta olan çiftçileri vurdu.

ABD'ye ait insansız hava araçları Somali'de tarlada çalışmakta olan çiftçileri vurdu.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Somali'nin başkenti Mogadişu'nun güneybatısında ABD'ye ait insansız hava araçları tarlada çalışmakta olan çiftçileri hedef aldı.

Mogadişu'nun güneybatısındaki Darüsselam bölgesi yakınlarında düzenlenen saldırıda hava saldırısında 3 çiftçinin hayatını kaybettiğini aktaran kaynaklar, saldırının düzenlendiği bölgede silahlı grupların bulunmadığını belirtiyor.

ABD hava saldırısında öldürülen çiftçilere ait yerel kaynakların servis ettiği görüntüler:


ABD'ye ait insansız hava araçları (İHA), Somali'de El Şebab Hareketi'ne yönelik saldırılar gerçekleştirmekte. Ülkede düzenlenen İHA saldırıların yerel unsurlar ile koordineli bir şekilde yürütüldüğü biliniyor.

ABD Başkanı Trump da geçtiğimiz 30 Mart tarihinde Afrika Birliği Somali Misyonu'na (AMISOM) El Şebab Hareketi'ne yönelik hava saldırıları düzenleme yetkisi vermişti.

Öte yandan geçtiğimiz dönemde de Somali ordu güçleri ve onlara destek sağlayan yabancı unsurların bir köye yaptıkları baskında 3'ü çocuk 10 sivil öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.