İran, Kürtlerin yarasını saramadı

İran, Kürtlerin yarasını saramadı

En çok can kaybının yaşandığı bölgeye yeterli yardımın ulaşmadığı bildirildi.

Irak-İran sınırında meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremde, en çok can kaybının yaşandığı İran'ın Kirmanşah eyaletine bağlı Serpolzehab kentinin birçok bölgesine yeterli yardımın ulaşmadığı bildirildi.

AA'nın İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e dayandırdığı habere göre, Serpolzehab kentinde birçok kişinin, depremin ardından üçüncü geceyi de açık havada geçirdiği ve bölgeye yeterli çadırın ulaşmadığı belirtildi.

Bölge halkının yardım çağrılarına yer verilen haberde, "Devlet desteğinden umudunu kesen yerli halk, İran milletinden kendilerine yardım eli uzatmasını istiyor." ifadesine yer verildi.

Özellikle kırsal bölgelerdeki köylere yardımların ulaşmadığına işaret edilen haberde, bölge halkından gelen "gıda, ilaç ve çadır gibi temel ihtiyaçlardan mahrum oldukları" yönündeki mesajlara yer verildi.

İRAN DİŞİŞLERİ BAKANI ZARİF: ULUSLARARASI YARDIMA ŞİMDİLİK İHTİYAÇ DUYMUYORUZ

Öte yandan İran Dişişleri Bakanı Cevad Zarif ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yardım teklifinde bulunan ülkelere teşekkür ederek, uluslararası yardıma ihtiyaç duyulmadığını ve şimdilik kendi imkanlarıyla durumu yönettiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.