Esed: Putin İle İlişkimiz Karşılıklı Saygıya Dayanıyor

Esed: Putin İle İlişkimiz Karşılıklı Saygıya Dayanıyor

ABD'nin NBC televizyonuna röportaj veren Beşşar Esed, Rusya ile ilişkilerine değindi.

ABD'nin NBC televizyonuna röportaj veren Beşşar Esed, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisinden görevini bırakmasını hiçbir zaman istemediğini söyledi. Esed, NBC'ye Putin'le olan ilişkisini "Çok içten, çok dürüst, karşılıklı saygıya dayanıyor" sözleriyle tanımladı.

PUTİN'E ÖVGÜLER DİZDİ

Euronews'in haberine göre; Esed, Putin ile her zaman dürüst ve karşılıklı saygıya dayalı ilişki içinde olduklarını belirtti. Esed, Rusya'nın ülkesine verdiği askeri desteğin mücadelelerine güç kattığını ve gidişatın seyrine etki ettiğini vurguladı.

"CANİ DEĞİL VATANSEVERİM"

Esed, "Umarım tarih beni Suriye'nin terörizmden koruyucusu olarak görür. Ülkenizi teröristlerden korumak için onları öldürüp mağlup ederseniz cani değil, vatansever olursunuz."

ABD'Yİ ELEŞTİRDİ

Rusya'nın Suriye ordusuna terörle mücadele çerçevesinde destek verdiğini iddia edenBeşşar Esed, ABD'nin ise tam tersine hava saldırılarıyla ülkesinin menfaatlerine zarar verdiğini ve Washington'un Suriye'de gayri ciddi olduğunu iddia etti.

"TEK KELİME ETMEDİLER"

Esed, “Putin ya da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un kendisine Suriye'deki geçiş döneminden bahsedip bahsetmediğine” ilişkin bir soru üzerine, “Bununla ilgili tek kelime etmediler” şeklinde konuştu.

ABD-RUSYA GÖRÜŞMESİ

Esed, Putin ve perşembe günü Moskova'yı ziyaret edecek ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin kendisini görevden ayrılmak zorunda bırakacak bir anlaşmaya varacakları konusunda kaygılı olmadığını açıkladı. Esed, “Çünkü onların politikaları, yani Rusya'nın politikası, anlaşma yapmaya değil, değerlere dayalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.